Loft eli teollinen sisustustyyli

loft3

loft3

Tänään käsittelemme hiukan erilaista aihetta kuin tässä blogissa on yleensä totuttu näkemään. Esittelyssä on nimittäin loft sistustus ja tyyli, joka on saanut innoituksensa juuri teollisuudesta ja suurista ja rosoisista teollisuushalleista.

 

Loft tilaa sisustaessa ei kannata olla liian varovainen, sillä koko loft sisustus perustuu rohkeuteen niin materiaalien, tyhjän tilan kuin karkean pinnan kanssa. Loft sisustuksessa kalusteet kannattaa koota intiimeiksi saarekkeiksi, joten tyhjää tilaa jää silti yllin kyllin. Tarkoitus ei ole ripotella kalusteita tai somisteita ympäriinsä vaan niitä tulee olla todella hillitysti jailmavasti suuressa tilassa.

 

Materiaaleina loft sisustuksessa käytetetään rohkeasti todella rouheita materiaaleja ja pintoja, jotka luovat tehdashallimaista tunnelmaa. Kaikkien materiaalien ei kuitenkaan tule olla rouheita, sillä paras loft efekti syntyy juuri materiaalien ennakkoluulottomasta yhdistelystä ja vahvojen kontrastien luomisesta. Usein käytettäviä materiaaleja loft sisustuksessa ovatkin betoni, metalli ja erilaiset puiset yksityiskohdat. Myös harjattu metalli esimerkiksi keittiökalusteissa toimii todella upeasti.

 

Todella usein tässä sisustustyylissä värit ovat hillittyjä ja enimmäkseen mustaa, valkeaa ja harmaata. Toki myös metallin eri sävyt ja betonin monipuolinen väritys tuovat oman lisänsä. Upeaa rakennetta pintoihin saa esimerkiksi käsinleikatuilla tiilillä, joista voi halutessaa tehdä tehostus seinän tai parikin muuten valkeapohjaiseen sisustukseen.

 

Tanskalainen House Doctor on hyvä esimerkki loft ja industrial henkisistä kalusteista ja kodin somisteista.

 

loft

loft1

loft2