Lumon Oy

11

Yksi suomalaisia menestystarinoita on Lumon. Se ei ehkä ole kaikkein tunnetuin suurista ja kansainvälisestikin menestyneistä yrityksistämme, joten koimme, että se ansaitsee oman esittelynsä. Lumon nykyisessä muodossaan perustettiin 90-luvun alussa. Yhtiö toimii lasirakennusalalla ja valmistaa esimerkiksi parvekelasituksia sekä terassilasitusjärjestelmiä. Kaikki sen valmistamat tuotteet ovat myös yhtiön itsensä kehittelemiä ja erikoisuutena heillä on tuotteissaan karkaistut ja laminoidut turvalasit. Lumonille suurin ylpeydenaihe on se, että yhtiö haluaa pitää kaikki langat käsissään, he eivät siis sinänsä ulkoista yhtään mitään.

Yhtiöstä lyhyesti

Lumonin emoyhtiö sijaitsee yhä tänä päivänä Suomessa. Tytäryhtiöitä on seitsemän, joista viisi sijaitsee ulkomailla: Svenska Lumon Ab Ruotsissa, Lumon Norge Aas Norjassa, Lumon Deutschland GmbH Saksassa, Lumon Schweiz Sveitsissä, Zao Lumon Venäjällä, Lumon North America Kanadassa ja Lumon Cristalles Espana S.L. Espanjassa. Suomessa toimii lisäksi kaksi tytäryhtiötä, jotka hoitavat osaltaan myyntiä ja asennusta.

Vuonna 2015 liikevaihto koko Lumonin konsernilla oli yhteensä 105 miljoonaa euroa. Henkilöstöä yhtiöllä oli tuolloin palveluksessa noin 900 henkilöä. Viennin puolella ja tytäryhtiöissä näitä työntekijöitä oli jopa 400 henkilöä. Kuten aiemmin jo mainittiin, yhtiö hallitsee kaikkea tuotantoaan, eli koko tuotantoketju on heidän hallinnassaan. Tuotantolaitoksia on kolme ja ne sijaitsevat Suomessa Kouvolassa ja Tampereella, ja ulkomailla Kanadassa.

Tärkeintä Lumonille on tuotteiden laatu ja siitä seuraava asiakastyytyväisyys. Tähän mennessä yhtiöllä on jo yli puoli miljoonaa tyytyväistä asiakasta. Olemme saaneet ilon ja kunnian olla kuuntelemassa Lumonin edustajaa eräässä yritystilaisuudessa ja ammattiylpeys ja ylpeys paistoi kaikesta mitä edustaja sanoi ja teki. Tämän kyseisen edustajan intohimo yhtiötä ja työtään kohtaan oli kunnioitettavaa ja suorastaan inspiroivaa ja Lumon jäikin yrityksenä mieliimme todella hyvänä työnajantajana ja laatutuotteiden valmistajana.

Tuotteet

Lumonin suurimmat myyntivaltit ovat lasitusratkaisut, mutta tarjolla on myös niitä täydentäviä tuotteita.

Parvekelasit

Lumon Parvekelasitus on turvallinen ja pitkäikäinen ratkaisu, joka parhaimmillaan tuo erittäin miellyttävää lisätilaa kotiin. Näppärät ja siistit parvekelasit suojaavat parveketta vedeltä, tuulelta, pölyltä ja lumelta. Lasitettu parveke myös vähentää huomattavasti melua ja säästää energiaa. Se auttaa myös suojaamaan parvekkeiden sisäpintaa ja rakenteita ja muun muassa juuri tätä kautta vähentää huollon tai korjauksen tarvetta. Lisäksi parvekelasit estävät ei-toivottujen vieraiden, kuten lintujen, ilmestymisen tiluksille.

Terassilasitus

Nykyään ihmiset haluavat lasitukset myös terasseilleen. Se tekee terassista yhtenäisemmän ja käyttökelpoisen ympäri vuoden. Kuten parvekelasien kohdalla, myös näissä terassilasituksissa käytetään yksilöllisesti räätäilöityjä ratkaisuita. Kun terassi lasitetaan, kotiin vapautuu lisää sisustettavaa tilaa. Terassi voi muuntautua kodin toiseksi olohuoneeksi, ruokailutilaksi ja esimerkiksi keittiöpuutarhaksi. Huonekalut ja muut terassille aiotut sisustustavarat tulee olla kosteudenkestäviä materiaaleja, sillä terassi on lasituksen jälkeenkin ulkotilaa.

Suojaverhot

Lumon on kehittänyt aurinkosuojaverhot, jotka ovat erinomainen ratkaisu, jos haluaa estää liiallisen lämmön tiloissa. Verhot tarjoavat myös suojan ohikulkijoiden ja naapureiden katseilta. Ne on suunniteltu niin, että ne ovat täydellisen yhteensopivat Lumonin parveke- ja terassilasien kanssa. Aurinkosuojaverhoja saa myös lasikaiteisiin sekä lasikattoihin. Värivaihtoehtoina ovat läpikuultava harmaa ja valkoinen, sekä läpinäkymätön harmaa ja valkoinen. Kaikki verhot ovat helposti pestäviä!

Lumon-tuotteiden rahoitus

Parvekelasitusten hankinta ei välttämättä ole mikään pieni sijoitus, joten Lumon on laatinut asiakkaille mahdollisuuden maksaa hankintansa kuukausierissä. Tämän postauksen kirjoitushetkellä Lumon tarjoaa rahoitussopimukseen 6 ensimmäistä kuukautta kokonaan ilman rahoituskorkoa. Maksuaikaa saa maksimissaan jopa 84 kuukautta. Rahoitukseen ei tarvita minkäänlaisia vakuuksia tai erillisiä takaajia. Sopimus sisältää kiinteän koron ja kuukausierän ja laskutus tapahtuu kuukausittain tasaerissä. Halutessaan lainan voi maksaa vaikka kerralla loppuun saakka.

Hakeminen

Rahoitusta voi hakea näppärästi Lumonin nettisivujen kautta. Rahoitussopimuksen hakeminen vaatii verkkopankkitunnuksia tai vaihtoehtoisesti mobiilivarmenteen. Tämän rahoituspalvelun mahdollistaa Santander.